Η σχέση του ιδρυτή της ΠΑΝ Ζαφειρόπουλος με το ξίδι πηγαίνει πολύ πιο πίσω στο χρόνο. Στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, γοητεύεται από τη διαδικασία της μετατροπής του κρασιού σε ξίδι, όπως την μαθαίνει στο κελάρι του παππού του. Αργότερα, ως ενήλικας πια, πειραματίζεται με την οξοποίηση σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

1950

Φτάνει λοιπόν η στιγμή, που αποφασίζει να κάνει το χόμπι του επάγγελμα, διδάσκεται την τέχνη από έναν παλιό, πολύ έμπειρο οξοποιό και εγκαθιστά την πρώτη μονάδα παραγωγής στο Παλαιό Φάληρο. Γρήγορα αποδεικνύεται πως αυτή η εγκατάσταση είναι πολύ μικρή για να καλύψει τη ζήτηση που διαρκώς μεγαλώνει.

1979

Το 1983 η εταιρεία μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Πικέρμι, στην καρδιά του Αττικού αμπελώνα. Ξεκινάει, έτσι, μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης, που της χαρίζει σημαντικό μερίδιο στην αγορά του ξιδιού και των συναφών προϊόντων, ενώ κατέχει κυρίαρχη θέση σε πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως το Βαλσαμικό ξίδι με μέλι και το Βαλσαμικό ξίδι με ρόδι.

1983

Κατασκευάζονται τέσσερις ανεξάρτητες γραμμές εμφιάλωσης, που αξιοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Παράλληλα ξεκινάνε οι εξαγωγές των προϊόντων.

1999

Η εταιρεία καινοτομεί και παράγει τα πρώτα βαλσαμικά ξίδια τα οποία τοποθετούνται στα ράφια των super market και κερδίζουν αμέσως την προτίμηση των καταναλωτών. Για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, η εταιρεία λανσάρει την κρέμα Βαλσάμικο, φέρνοντας μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων στους Έλληνες καταναλωτές.

2001
2005

Η γραμμή παραγωγής εκσυγχρονίζεται με τρείς ανεξάρτητες γραμμές και αυτοματοποιείται πλήρως. Ξεκινάνε οι εξαγωγές στις πιο απαιτητικές αγορές του Καναδά, της Ρωσίας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής. Λανσάρεται η μοναδική σάλτσα Lemon Cream η οποία ακόμα και σήμερα συνεχίζει να είναι πρωτοποριακό και μοναδικό προϊόν.

2010
2015

Δημιουργείται και παράγεται το 1ο Βαλσαμικό ξίδι με ρόδι στο οποίο χρησιμοποιούμε αποκλειστικά χυμούς φρούτου. Η εταιρεία παράγει και διανέμει τρείς διαφορετικούς τύπους μουστάρδας χωρίς συντηρητικά. Παρουσιάζεται η σειρά επιλεγμένων κωδικών σε συσκευασία Μινιατούρας 20ml, 50ml και 100ml σε ατομικές μερίδες από Βαλσάμικο Ξίδι, Ξίδι από Κρασί, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Vinaigrette (Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο & Βαλσαμικό ξίδι) σε συσκευασία μίας χρήσης. Βραβευόμαστε από τον διεθνή οργανισμό ECOVADIS για την κοινωνική μας ευθύνη.

2017
2022

Με ένα πλήρες και μεγάλο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων, τα προϊόντα της ΠΑΝ Ζαφειρόπουλος, έχουν παρουσία στις μεγαλύτερων αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, καθώς σε περισσότερες από 25 χώρες στο εξωτερικό

Σήμερα


Φιλοσοφία

Αυστηρή επιλογή της πρώτης ύλης, σεβασμός στην παράδοση, αλλά και αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, διαρκής αναζήτηση και σχολαστική τήρηση των κανόνων είναι οι αρχές που διέπουν, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο, την παραγωγή των προϊόντων της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος. Στόχος της, η δημιουργία ασφαλών προϊόντων υψηλών ποιοτικών και γευστικών προδιαγραφών.